28. mars - 17. april 2002

Snodig.net
Datablog
Ingvilds bilder
Frøydis
Rottene
- Burene
- Rottebilder II
- Rottebilder I
- Rotteblog
Frøydis hesteblogg
Kontakt oss



Søndag var vi Johannesburg i en temapark som heter Gold Reef City. Navnet kommer av en gullåre som ble funnet her på 1800tallet, og de har samlet mest mulig gullgraverutstyr, hus, tog osv, lagt til noen berg og dalbaner og voila, så var temaparken der. Den var veldig flott med gater i 1800-tall-stil. Frøydis elsket alle karusellene for de små, og hun var vel på dem alle sammen (7 stk). Hans og Vigdis var med på en underjordisk omvisning i de gamle gruvene, og det var visst veldig spennende. Vi var også i det nyåpnede Apartheidmuseet, hvor SørAfrikas historie med fokus på undertrykkelsen av de svarte var tema. Estimert tid for å gå igjennom alt og få med seg all informasjonen var 2,5 timer, og det sier seg selv at med to små barn måtte vi bare skumme igjennom. Litt trist for det var veldig lærerikt og interessant.
Mandag var vi i det lokale naturreservatet, Rietvlei. De hadde ikke så veldig mange dyr, men det var blant annet neshorn, gepard og flodhest. Ikke det at vi så noen av dem. Flodhesten var vi veldig nær å få se, det lå 5 flodhester i vannet nedenfor stedet vi hadde piknik, men vi så bare et øye i vannskorpa i ny og ne. Sebraer, struts, forskjellige hjortedyr og gnu så vi derimot masse av. Det var sebraen vi kom nærmest, den var ikke så lettskremt.

 
Tirsdagen tilbrakte vi i Pretoria zoo. Vanligvis er zoo et begredelig syn, jeg bare husker med gru tilbake på zoo i Roma. Men dette zooet må være noe av det flotteste som er laget. Den nye attraksjonen var koalaer, så vi måtte da se på dem. Frøydis satte mest pris på selene som svømte i en glasstank, slik at vi kunne se hva de gjorde både over vann og under vann. Det var også en reptilpark med komodovaraner og krokodiller og iguaner og alle slags slanger, men det ville ikke Mamma være med på å se. 


 

Neste: Pilanesberg, Sundown Ranch Lion Park og Sun City

 




Sør-Afrika-meny: 
Pretoria og i bryllup
Cape Town og omegn
Gold Reef City, Rietvlei Naturreservat og Pretoria Zoo
Pilanesberg, Sundown Ranch Lion Park og Sun City