Snodig.net
Datablog
Ingvilds bilder
Frøydis
Rottene
- Burene
- Rottebilder II
- Rottebilder I
- Rotteblog
Frøydis hesteblogg
Kontakt oss

Rottene våre

Rottene våre bor i Rottehoppeslottet vårt. Grunnen til at vi valgte rotter som kjæledyr er at jeg alltid har synes synd på hunder som er alene hjemme i mange timer hver dag, og Hans er allergisk mot katter. Frøydis trengte et kjæledyr å komme hjem til etter skolen når hun sluttet på SFO, og jeg hadde erfaring med rotter fra da jeg var i tenårene, nemlig Samantha Rat (Min). Så valget var enkelt - de ble rotter. Dyrebutikkrotter vil jeg ikke ha - så vi tok kontakt med en oppdretter, og begynte den lange prosessen med å vente på rottebabyer. Kullet vi hadde bestillt rotter fra ble ikke noe av, og helt tilfeldig snublet vi over en liten rottejente som var reservert fra et annet kull, men hun som hadde reservert henne hadde ombestemt seg. Og slik kom Jess i hus. Noen uker senere måtte oppdretteren til Jess avvikle rotteholdet, og vi fikk overta Camomille. Enda noen uker senere fikk vi kjøpe Hermine. Etter over et halvt år hos oss døde Camomille, og det var på tide med nye "krefter". Så 29. august 2008, dagen etter Frøydis sin bursdag, hentet vi Gujo og Fuji.
Sommeren 2009 dukket kulene opp, Jess ble operert to ganger i løpet av 2009. Ved juletider kom det flere kuler, og Hermine fikk mange småkuler på magen. 8. februar 2010 måtte vi si farvel til de to vakre jentene.
27.02.2010 kom Luna og Gaia til oss, to svarte jenter fra Taryalinde.
12.05.2010 var det Gujo si tur til å reise over regnbuebroen etter at hun hadde vært syk i flere måneder, og 20.07.2010 reiste søsteren hennes, Fuji.
29.10.2010 kom Nøste og Microfiber til oss. De kommer fra Matmors fiberkull.