28. mars - 17. april 2002

Snodig.net
Datablog
Ingvilds bilder
Frøydis
Rottene
- Burene
- Rottebilder II
- Rottebilder I
- Rotteblog
Frøydis hesteblogg
Kontakt oss


Da vi kom fram til Cape Town søndag, var det sent om kvelden, så det bar rett til sengs. Og da vi våknet morgenen etter var Vigdis dårlig (flymaten), så vi bestemte oss for å gjøre byen utrygg ved å dra på shopping og i akvariumet. 
Akvariumet var fantastisk med en egen predator-tank, full av haier og annen ulumskheter. Vi tok bilder av Frøydis foran murenene, og det var en egen touch-tank hvor barn kunne kjenne på sjøstjerner, skjell, svamper, tang og tare. Frøydis var en smule brutal med en av sjøstjernene, men hun synes det var veldig gøy. Etterpå hadde selene en oppvisning for oss, og Frøydis fikk se noen etterlengtede pingviner. 

Shoppingen foregikk stort sett ved “The Waterfront”, et slags Aker Brygge, bare mye flottere. Her var det selvsagt veldig dyrt, men vi fant et “Craft market” hvor vi handlet en del autentiske afrikanske varer. 
Tirsdag var Vigdis bedre, og vi dro til Kirstenbosch, en slags botanisk hage. Den var enorm, og hadde alternative stier på alt fra 30 min til 7 timer… Siden det er høst her nå, noen i Cape Town kalte det til og med vinter, var ikke det akkurat full blomst i hagen, men det var likevel flott å se. Dessuten fikk Frøydis løpe mye på det fine gresset.

Onsdag hadde vi egentlig planer om å dra til Robben Island, men det var ingen ledige plasser på båten før Torsdag, så vi dro til Cape Peninsula i stedet. Været var nydelig, varmt, men med en herlig bris, så det ble ikke altfor uutholdelig. Første stopp var Simons Town, hvor en koloni pingviner holder til. Frøydis ble helt propell da hun så dem, det var kanskje 150 stykker vi så på en gang. Etterpå badet hun og Hans i det “kalde” vannet (18 grader). Det var første gang Frøydis badet på en sandstrand, så det var stor stas. Gommo kjopte en kosepingvin til henne, og ble hun svært glad i 

 
Etterpå dro vi til Cape Point, som etter sigende er stedet det Atlanterhavet og det Indiske hav møtes. Et ganske værhardt sted, det blåste voldsomt. De første vi møtte på parkeringsplassen var bavianene. De er kjent for å være ganske aggressive, de stjeler små barn hvis de får sjansen, og går til angrep hvis de ser mat eller drikke. Det var skremmende da jeg gikk ut av bilen, og folk plutselig begynte å skrike til meg, det hoppet en bavian opp på biltaket ved siden av oss… 
Frøydis sovnet etter all badingen, så vi nøt en rolig lunsj/middag på restauranten “two oceans”. Da måtte vi selvfølgelig bestille sjømat, vi spiste en “seafood platter” som smakte kjempegodt. Hans, som ikke er noe særlig glad i sjømat, bestilte “gemsbok”, en slags hjort. Etter maten kjørte vi en fløibane opp til et fyrtårn og så nesten helt til Sydpolen….

På veien hjem stoppet vi på en strutsefarm og så på strutsene.

Torsdag regnet det, og da dro Mamma og jeg til noe som heter “GreenMarket Square”. Det er en plass det selges afrikanske produkter, og her var alt veldig billig. Jeg prutet villig, men mamma synes så synd på dem, at hun betalte den prisen de spurte etter. Jeg kjøpte blandt annet en veldig stygg maske som jeg skal ha på veggen hjemme… Etterpå dro Hans og jeg til Robben Island, hvor vi fikk omvisning av en tidligere politisk fange. For de som ikke vet det – Robben Island var et maksimumsikkerhets fengsel under apartheid, hvor tortur var dagligdags for fanger arrestert på grunn av deres politiske engasjement. Den mest kjente av dem er Nelson Mandela. Her fikk vi forklart de forferdeligste måter fangene ble kuet på, historien til øya osv.

Fredag var vi veldig spent på været, for vi ville så gjerne opp på Table Mountain, men da var vi avhengig av pent vær. Og da det viste seg å være nydelig vær, dro vi rett opp til kabelbanen, som tok oss opp på fjellet. Fra toppen var utsikten helt utrolig – over hele Cape Town på den ene siden og over til Fish Hoek på den andre siden. På fjellet bor det noen små gnagere som heter Rock Dassie, og disse la Frøydis sin elsk på. En av dem hoppet opp i vogna hennes, og de poserte villig for kameraene. 

Etter fjellturen dro vi på flyplassen med koffertene, for å så reise ut til vingårdene utenfor Cape Town.
Vi dro til et sted som heter Spiers, og der hadde de en Gepard-farm og en rovfugl-farm. Vi fikk se en oppvisning med rovfuglene, og til og med klappe dem. Frøydis synes det var moro. Hans og jeg fikk også holde en av fuglene mens Frøydis klappet den. 

 

Så bar det rett til flyplassen igjen, og kl. 22.30 var vi tilbake i huset til Vigdis og Peter i Pretoria. Uten å ha vært i dem alle, må jeg konkludere med at Cape Town er en av verdens flotteste byer, ikke bare beliggenheten og temperaturen, men også det internasjonale miljøet og allsidigheten. Anbefales på det sterkeste!

 

Neste: Gold Reef City, Rietvlei Naturreservat og Pretoria Zoo

 




Sør-Afrika-meny: 
Pretoria og i bryllup
Cape Town og omegn
Gold Reef City, Rietvlei Naturreservat og Pretoria Zoo
Pilanesberg, Sundown Ranch Lion Park og Sun City