Snodig.net
Datablog
Ingvilds bilder
Frøydis
Rottene
- Burene
- Rottebilder II
- Rottebilder I
- Rotteblog
Frøydis hesteblogg
Kontakt oss

Camomille

Oppdrett: Cats Rotter
Kulltema: Spices and herbs
Født: 25.04.2006
Død: 08.07.2008
Fenotype: Siamese berkshire dumbo rex

Camomille kom til oss i slutten av november 2007, da hennes eier, Erica, ikke kunne ha rotter lengre. Erica er oppdretteren til Jess. Camomille var en stor, stille rotte, hun kunne sitte stille lenge ad gangen. Når det var utetid var hun nysgjerrig og hoppet rundt over alt, men hun bar preg av å være eldre, så det gikk ikke så fort som med de andre. Etter hvert oppdaget vi at hun så dårlig (noe som er vanlig for rødøyde rotter), vi hadde noen triste episoder hvor Camomille bet oss. Men det var enkelt å bare la være å vifte med fingrene foran ansiktet hennes, så ble vi ikke bitt lengre. Camomille og Frøydis fikk et ganske spesielt bånd, nødvendigheten av at Frøydis tilpasset seg Camomille var påkrevd og det gikk veldig bra.
Da Hermine kom i buret var ikke Camomille blid. Det ble mye hvesing og kjeppjaging de første ukene, men etter hvert roet det seg og de to kranglefantene ble observert i samme hengekøye, liggende oppå hverandre. Siden Camomille var en omplasseringsrotte var det viktig for meg at hun hadde det bra. Vi hadde dyretolk på henne for å finne ut om det var en spesiell grunn til at hun bet, men fikk ikke noen klare svar på det. I følge dyretolken trivdes Camomille godt hos oss, men hun var litt sjalu på de andre.
Camomille var veldig glad i mat, og ofte førstemann ved matfatet når det kom noe spennende.
8. juli 2008 måtte vi ta med Camomille til dyrlegen for avlivning. Det var veldig trist, men nødvendig. Bakbena hennes sviktet og resulterte i at hun ramlet i buret og fikk et stygt kutt. Obduksjonsrapporten viste at hun hadde en svulst på hjernen.

Bilder av Camomille

Flere bilder ligger i rottegalleriet

Stamtavle:
MDR Ferrari
*2004-08-21
Siamese rex dumbobærer
Oscar
Siamese dumbo rex


Cirkeline
Siamese


VNR Tanami
*2005-07-19
Siamese dumbobærer
TUT Damodar
Siamese dumbo
IBS Bamse
Agouti Hooded Dumbo Rex
ZZ Bassam
Agouti hooded dobbeltrex dumbo
ZZ Pinky
Siamese dumbo
SNR Galathea
Black Berkshire Dumbobærer
HM Jago
Mink berkshire dumbo
Runavik Rhama
Black berkshire dumbobærer
Berta
Sealpoint siamese
?
Black


?
Siamese