Snodig.net
Datablog
Ingvilds bilder
Frøydis
Rottene
- Burene
- Rottebilder II
- Rottebilder I
- Rotteblog
Frøydis hesteblogg
Kontakt oss

Hermine

Oppdrett: Ops-kull. Mor Nelly var en omplasseringsrotte som viste seg å være drektig. Far ukjent
Født: 30.10.2007
Død: 08.02.2010
Fenotype: Black Banded Husky

Hermine er bråkebøtta vår. Hun er utrolig nysgjerrig, veldig aktiv og hermer etter Jess så godt hun kan. Hun er ivrig til å hilse på - så lenge det er på hennes premisser. Kose har det ikke vært noe snakk om før i det siste - nå kan hun ligge rolig et minutt eller to og hun synes kos er OK, det er bare så mye annet man kan finne på som er moro. Er det noe nytt i buret hopper Hermine i det og utforsker, kan det tygges på (blyanter, viskelær og strips) så må det tygges på. Hun har heldigvis latt ledninger være. Når hun vil ut forsøker hun å bite over gitteret (hun gir raskt opp når hun skjønner at det ikke går, men hun må bare prøve - i tilfelle). Hermine søker alltid til det høyeste punktet i rommet (om det så er på et menneske), og der står hun på to ben og snuser i lufta. Ellers er hun en piperotte som sier ifra at det gjør vondt selv om ingen rører henne - bare sånn i tilfelle. Hun er glad i mat og spiser gjerne det Jess ikke vil ha. Men hun blir fort mett og har det for travelt til å sitte stille så lenge.

Hermines favorittsted er rotteballen - en gammel hamsteball vi har hengt opp som "hengekøye". Denne lekte hun mye i da hun var liten, men etterhvert som hun ble større passet den bedre å sove i.
Når Hermine skal spise, sorterer hun maten. Det hun ikke vil ha kaster hun til høyre og venstre, så vi har frø og pellets over hele buret når hun har spist. Vannskål ved siden av maten er en dårlig ide - de røde pelletsene havner alltid der....

Det siste halve året ble Hermine veldig kosete. Hun elsket å bli støket på ryggen og nøt enhver kosestund. Dessverre kom kulene rundt juletider 2009, og da hun ble avlivet i februar hadde hun fire kuler av forskjellig størrelse på magen. Vi mente at det mest humane var å avlive henne sammen med Jess - de har bodd sammen siden de var små og det mest riktige var at de også fikk dø sammen.

Bilder av Hermine
Flere bilder ligger i rottegalleriet