Bildearkivet


Kvakkarium 2007
Dette er bilder fra årets Kvakkarium - eller rompetrollfarmen, som vi også kaller den. Det er også en guide til hvordan drive en slik rompetrollfarm.


Dette er froskedammen vår. Den er lokalisert ved siden av Ljanselva, ved siden av motorveien, Skulleruddumpa, Søndre Nordstrand


Her "leker" froskene. Det vil si at de parrer seg, og legger egg.

Frøydis er en flink froskefanger
For å lage ditt eget Kvakkarium, må du ha en stor glassbolle (Vi har kjøpt en stor vase på Ikea), noen flate steiner, og litt netting (plastnetting fungerer fint) samt en syltetøystrikk. Så må du en tur i dyrebutikken og kjøpe fiskemat (for akvariumsfisk).


I froskedammen henter du en liten klase egg. Jo flere egg du henter, dess flere rompetroll kommer til å dø. De største spiser alltid opp de små. På dette bildet har de fleste eggene klekket. La eggene ligge i kvakkariumet til du ser at de begynner å råtne, de er god næring for de små rumpetrollene. Den første uken vokser rompetrollene i rekordfart, og det blit raskt tydelig hvor mange som kommer til å overleve. Dette bildet er tatt 15.04.2007


18.04.2007: To dager senere er det på tide med skifte av vann. Det er viktig at det nye vannet er fra dammen eggene ble lagt i. Dette vannet er fullt av smådyr og næring som rompetrollene trenger i tillegg til akvariummaten.


18.04.2007

 1  2  3  4  [>>] Side 1 av 4
» Tilbake til Bildekategoriene   


Tilbake til www.snodig.net